Bäst i test 2012 – 4G Mobilt bredband med router

Köpa Mobilt Bredband? » Telenor.se » Comviq.se » Tele2.se

Pc för alla har testat alla svenska mobiloperatörers snabbaste paket med mobilt bredband och router, i de flesta fall en 4G-router. Fördelen med en router är att hela familjen kan dela på 4G-uppkopplingen via wifi, på samma sätt som med Huaweis mobila 4G-router.

Resultat i testet av mobilt bredband

4g-router dlink dwr 923Telia och Telenor vinner när det gäller mätvärden, t.ex. nedladdningshastighet och pingtider. Tele2 ligger lite efter, men skillnad är inte gigantisk. Tre däremot ligger ett snäpp efter de övriga, vilket kan förklaras med att de nyligen har börjat bygga sitt 4G-nät. Net 1 ligger långt efter då de inte har 4G-teknik, men Net 1 har å andra sidan täckning på 99 % av Sveriges yta.Pc för alla utser Telenor till testvinnare och Bäst i test, tack vare hög hastighet och ett lägre pris än Telia. Telia har ett litet snäpp högre hastighet än Telenor i testerna, men med något högre pris och lägre surftak får Telia nöja sig med omdömet Bra val.

Surfhastigheten varierar beroende på var du befinner dig

Testet har främst utförts i Göteborg och Stockholm, så förvänta dig inte samma hastigheter i sommarstugan. Faktum är att resultaten varierar kraftigt beroende på var du befinner dig. Så här skriver Pc för alla:

Sätter vi oss och surfar på Engelbrektsgatan i centrala Göteborg utklassar Tele2 konkurrenterna med svindlande 82 megabit per sekund. Tar vi några skutt ned på Avenyn blir Tele2 näst sämst med under 20 megabit per sekund. På samma sätt briljerar Telia i våra tester på Sergels Torg i Stockholm, medan de gör uselt i från sig när vi åker till Rådhuset, en tunnelbanestation bort.

Man ska alltså inte stirra sig blind på tester, utan välja det som passar bäst beroende på var du kommer befinna dig. Är du osäker på vad du ska välja kan det var ett klokt val att köpa ett kontantkort för mobilt bredband, då slipper du binda upp dig.

This entry was posted in Mobilt bredband and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *